Александровську відпустили під домашній арешт

Александровську відпустили під домашній арешт

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід для екс-нардепа від КПУ Алли Александровської, яку підозрюють у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та наданні неправомірної вигоди службовій особі: із СІЗО її відправили під домашній арешт з електронним браслетом.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Ми просили залишити в силі попереднє рішення суду (тримання під вартою без застави), але суд прийняв інше рішення: цілодобовий домашній арешт з браслетом. Наскільки я розумію, головна причина такого рішення - висновок медичних експертів про те, що підозрюваній потрібна медична допомога, яку в умовах СІЗО надати не можна", - зазначила Дубовик.

За її словами, кваліфікація злочину і пред'явленої підозри не змінилася: ч.2 ст.110 та ч.3 ст.369 КК України.

Як повідомляв раніше Укрінформ з посиланням на адвоката Олександра Шадріна, 23 вересня Європейський суд з прав людини відреагував на скаргу сторони захисту на умови тримання у СІЗО екс-нардепа від КПУ Алли Александровської і подав пріоритетний запит в уряд України.

9 вересня Київський райсуд Харкова продовжив підозрюваній Аллі Александровській тримання під вартою на 50 днів без застави. Александровська була доставлена до суду і мала поганий вигляд.

Минулого літа Європейський суд з прав людини прийняв скаргу сторони захисту на нелюдяні умови тримання у СІЗО Александровської, у якої лікарі встановили ішемічну хворобу серця й аритмію з екстрасистолою, що може призвести до раптової зупинки серця.

Як стверджує слідство, Александровська разом з оголошеним у розшук сином Олександром намагалася підкупити депутатів Харківщини для прийняття звернень до парламенту і до президента щодо змін у Конституцію з питань федералізації.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-