Українців попереджають про сильний дощ із мокрим снігом

Українців попереджають про сильний дощ із мокрим снігом

Укрінформ
ДСНС попереджає, що 13 жовтня буде місцями сильний, у деяких областях дуже сильний дощ з мокрим снігом, пориви вітру 15-20 м/с.

Про це повідомляє ДСНС у Фейсбуці.

«За прогнозами Укргідрометцентру, 13 жовтня вночі у Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та місті Києві місцями сильний, у Чернівецькій області дуже сильний дощ з мокрим снігом; вночі у центральних та південних, вдень у східних, Дніпропетровській, Полтавській областях сильні, вночі та вранці на Вінниччині і Кіровоградщині дуже сильні дощі; в Україні пориви вітру 15-20 м/с, вночі в Приазов'ї 25 м/с», - йдеться у повідомленні.

Також 13 жовтня на акваторії Чорного моря висота хвиль 30-40 дм, на акваторії Азовського моря пориви вітру 25-27 м/с та висота хвиль 15-20 дм.

У зв'язку з очікуваними сильними опадами 13 жовтня очiкується змiна гiдрологiчної ситуації з пiдйомами рiвнiв води на рiчках басейну Прута та Сiреті (Чернівецька, Івано-Франківська обл.) на 0,3-1,0 м; на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,5 - 1,5 м; на притоках Днiстра у Тернопiльській, Хмельницькій, Вiнницькій обл.) на 0,2-0,7 м. Також при сильних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

Саме тому ДСНС України закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагатися не ходити попід розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

ДСНС просить громадян відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-