Вінницьких чиновників навчили мови жестів

Вінницьких чиновників навчили мови жестів

Укрінформ
У Вінниці перша група працівників вінницьких «прозорих офісів» опанувала мову жестів у рамках проекту  «Включення людей з інвалідністю у процеси реформ», тепер вони зможуть обслуговувати людей з вадами слуху.

 Про це кореспонденту Укрінформу повідомила співкоординатор проекту – голова ГО «Гармонія» Раїса Панасюк.

«За нашими підрахунками, до 10% людей, які звертаються в «прозорі офіси», мають вади слуху. Але вони теж мають право на якісне обслуговування! Тому ми вирішили поправити цю ситуацію і за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» вирішили реалізувати проект, який дав змогу навчити працівників вінницьких ЦНАПів спілкуватися мовою жестів. Якраз випустили першу групу», - повідомила Панасюк.

За її словами, упродовж трьох місяців навчили жестової мови сімох працівників «прозорих офісів» та шістьох співробітників міського департаменту соціальної та молодіжної політики. Їм вручили відповідні сертифікати.

Навчені чиновники тепер знають, як перекласти мовою жестів 1200 найбільш уживаних слів з урахуванням специфіки роботи ЦНАПів і зможуть повноцінно проконсультувати людей з вадами слуху.

Наступними навчання з мови жестів пройдуть вінницькі патрульні та медики, насамперед чергові лікарі і працівники рецепцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-