Шторм в Одесі: біля причалу затонула «Аrtemida»

Шторм в Одесі: біля причалу затонула «Аrtemida»

Фото
Укрінформ
Двометрові штормові хвилі обрушуються на узбережжя Одеси, портові споруди та судна, які перебувають біля причалів, в тому числі яхт-клубу Одеського морвокзалу.

Власники яхт намагаються уберегти свої судна від ударів об стінку плавпонтону, однак не всі яхти вдається врятувати, повідомляє на своїй сторінці в Facebook власник моторної яхти "Auguste Piccard" Владлен Тобак, керівник міжнародної школи підводного плавання «Кусто».

"Уже добу я з екіпажем на борту «Auguste Piccard», мокрі й змерзлі, боремося зі стихією... Щойно одну з моторних яхт розбило, і вона тоне ... Наші швартові теж перетираються, і ми захищаємо їх порізаним пожежним шлангом. Електроенергію відключили. Підготували машину до запуску, сподіваємося на краще. Готові до всього...", - зазначив Тобак.

У прес-службі адміністрації Одеського морського порту кореспонденту Укрінформу уточнили, що під час шторму 12 жовтня, близько 15 год., сталося затоплення приватної яхти «Аrtemida» біля плавпонтону, орендованого приватною компанією на морському вокзалі.

Відповідальність за експлуатацію плавпонтона несе приватна компанія-орендар «Яхт-клуб 2009», з якою власник яхти «Аrtemida» перебуває у договірних відносинах.

За оцінками синоптиків Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, швидкість вітру в поривах зараз сягає 23-25 метрів на секунду, а інтенсивність опадів близько 7-9 міліметрів на годину.

13 жовтня по Одесі і місцями по Одеській області теж очікується сильний дощ, а пориви північно-західного вітру сягатимуть 20 метрів в секунду.

Фото: Думская

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-