На Полтавщині чиновники щомісяця клали у карман два «нафтові» мільйони

На Полтавщині чиновники щомісяця клали у карман два «нафтові» мільйони

Укрінформ
Злочинне угруповання, яке систематично розкрадало нафту, що належить структурному підрозділу одного з державних нафтових підприємств, викрила на Полтавщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківщини.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Одна з комерційних структур Полтавщини підписала угоду на постачання вуглеводнів з двома нафтопереробними заводами, що розташовані у Харківській і Дніпропетровській областях. Спритний директор фірми домовився з водіями, які перевозили державну нафту, відбирати частину сировини під час її транспортування. Нафта зливалася у резервуари, заздалегідь орендовані «підприємцем» на одній з промислових баз Полтави. Щоразу водії зливали від п'яти до десяти кубометрів вуглеводнів. У такий спосіб щомісячно зловмисники завдавали державі збитків від 1,5 до 2 мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали злодіїв під час чергового перекачування сировини до прихованих ємностей з двох автоцистерн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 185 (крадіжка в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-