Прокуратура вимагає повернути киянам

Прокуратура вимагає повернути киянам "Будинок Новікова" на Подолі

Укрінформ
 Прокуратурою міста Києва до Господарського суду міста Києва пред'явлено позов щодо повернення у власність територіальної громади пам'ятки архітектури загальною площею понад 1700 кв м, що розташована за адресою Верхній Вал на Подолі. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Йдеться про так званий «Будинок Новікова» - еклектичну споруду в дусі «київського ренесансу» з кутовою баштою, яка була споруджена у 1893 році за проектом архітектора Миколи Казанського. На підставі розпорядження Київської міської держадміністрації та укладених у 2002 році інвестиційних договорів будівля була передана під реконструкцію приватній структурі. Однак, як з'ясовано, вказаний будинок передано приватній структурі всупереч приватизаційній процедурі за відсутності відповідного рішення Київської міської ради. Крім того, наразі пам'ятка архітектури знаходиться у занедбаному стані», - йдеться у повідомленні.

За наведених обставин прокуратура міста в судовому порядку відстоюватиме позицію щодо визнання права власності на пам'ятку культурної спадщини за територіальною громадою. 

Фото: wikimapia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-