Ескалація в секторі

Ескалація в секторі "М": сили АТО відбили наступ бойовиків

Карта
Укрінформ
Найбільш складна обстановка у понеділок була на Маріупольському напрямку. За добу тут відбулося 27 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння, та 1 бойове зіткнення.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

"Противник перекинув додаткові сили (зокрема, бронетехніку, міномети  та гармати) на свої рубежі Комінтернове – Саханка – Безіменне і перейшов до масованого їх застосування. Зокрема, ще до світанку у Водяному бойовики організували потужний мінометний обстріл. За кілька годин на цих рубежах відбулося бойове зіткнення, яке завершилося вдало для сил АТО. Зазнавши невдачі, противник організував ще один мінометний обстріл, причому потужніший за перший", - повідомив він.

За словами Лисенка, найбільш складна ситуація - в Широкиному: "Кількість випущених мін та снарядів, які противник вистрілив в бік ЗСУ, сягає близько 200. Окупанти провели два сеанси обстрілів – вранці та після заходу сонця тривалістю 3 години кожен".

Аналогічна обстановка - у Талаківці та Мар’їнці, де кількість збройних інцидентів нижча, проте також застосовується важке озброєння (зокрема гармати калібру 152 мм) та бронетехніка.

На всіх оборонних рубежах, де вчора було неспокійно, наші війська відкривали вогонь у відповідь, додав речник.

На Луганському напрямку, за даними штабу, бойові дії велися лише у Попаснянському районі, на ділянці фронту Попасна – Новоолександрівка – Новозванівка.

"Здебільшого противник порушував режим тиші у темну пору доби. Окупанти активно застосовують важке озброєння (міномети та гармати), проте застосовують його точково – вистрілюють до 5 боєприпасів, та відходять. Артбатареї російсько-окупаційних військ розгорнуті на рубежах Первомайськ – Калинове, тобто впритул до лінії зіткнення. Найбільш активна стрілянина розгорнулася між 22 та 23 годиною, коли ворог почав вести вогонь зі 122-мм гармат одразу по кількох опорних пунктах", - повідомив Лисенко.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 17 ворожих обстрілів, зокрема 7 – з важкого озброєння.

На "донецькому" фронті вчора було найменше ворожих обстрілів. Окупанти порушували режим тиші в Зайцевому та Авдіївці. Бойові дії велися між 18 та 22 годиною.

"Окрім легкого озброєння, противник активно застосовував міномети, випустивши по наших позиціях понад 30 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь. На інших ділянках фронту було спокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 3 ворожих обстріли, зокрема 2 – з важкого озброєння", - зазначив речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-