Терорист, який перекрив українське мовлення в Артемівську, отримав 9 років

Терорист, який перекрив українське мовлення в Артемівську, отримав 9 років

Укрінформ
Терорист "ДНР" за перешкоджання українському мовленню в Артемівську та збір інформації на користь окупантів отримав термін ув'язнення.

Про це повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Черкаської області.

«У ході досудового розслідування, яке здійснювалося управлінням Служби безпеки України в Черкаській області, установлено, що вказаний громадянин, перебуваючи в складі «Донецької народної республіки», шляхом використання вогнепальної зброї, яку він завчасно незаконно переобладнав з мисливської на вогнепальну, в супроводі двох осіб змусив працівників Артемівської радіотелевізійної станції Донецького філіалу концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення України припинити мовлення каналів українського телебачення, чим позбавив жителів м. Артемівськ та прилеглих районів права перегляду українських програм, що становило загрозу інформаційній безпеці України. Крім цього, зловмисник збирав інформацію про місця знаходження і пересування техніки та особового складу Збройних сил України, а також передавав її представникам «Донецької народної республіки», - йдеться у повідомленні.

Тривалий час вказана особа переховувалася від слідства на тимчасово окупованій території та через деякий час була затримана працівниками управління Служби безпеки України в Черкаській області за місцем тимчасового проживання в м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Прокуратурою Черкаської області підтримано державне обвинувачення в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом участі жителя Артемівська Донецької області у терористичній організації «ДНР», за ознаками правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення вогнепальної зброї або бойових припасів) Кримінального кодексу.

Судовий розгляд кримінального провадження тривав більше одного року у зв'язку із значним обсягом досліджуваних матеріалів справи, допитом всіх учасників провадження та затягуванням стороною захисту судового розгляду. Незважаючи на це, Придніпровський районний суд м. Черкаси погодився з доводами прокурора та вироком від 6 жовтня 2016 року зловмисника засуджено до 9 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-