У Харкові закрили 25

У Харкові закрили 25 "наливайок" і вилучили понад тонну спиртного

Укрінформ
У Харкові закриті 25 "наливайок", які торгували алкоголем без документів, з обігу вилучено більше 1000 літрів спиртного.

Це результати перевірок, здійснених за тиждень за дорученням керівника Харківської області Юлії Світличної працівниками Державної фіскальної служби разом із правоохоронними органами та громадськістю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Здійснені рейди по торговельних об’єктах Харкова, в яких реалізовували лікеро-горілчані вироби (в тому числі на розлив) без документів. За результатами рейдів за тиждень припинено діяльність 25 торговельних об’єктів (рюмочних), з незаконного обігу вилучено 1026 літрів лікеро-горілчаних виробів", - зазначив перший заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бєжанов.

За його словами, робота в цьому напрямку триває.

"Щодо ситуації з масовими отруєннями підробною горілкою, які сталися в області та кількох регіонах України, то на Харківщині з обігу вже вилучено 4000 літрів метанолу, який зловмисниками планувалось використати для виробництва та реалізації горілчаного сурогату", - додав Бєжанов.

За його словами, підозрювані затримані: "П'яти особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, трьом особам - домашній арешт".

Після ряду випадків отруєнь неліцензійними горілчаними виробами в.о. голови Харківської ОДА Юлія Світлична провела низку нарад за участі керівництва правоохоронних органів, прокуратури, ДФС та Держпродспоживслужби, де, зокрема, поставлено завдання щодо посилення контролю над реалізацією спиртних напоїв у регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, с 22 вересня загальна кількість отруєних сурогатом горілки на Харківщині склала 86, з них померли 40.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-