Бойовики заважають роботі місії ОБСЄ біля Золотого - речник Міноборони

Бойовики заважають роботі місії ОБСЄ біля Золотого - речник Міноборони

Укрінформ
Проросійські бойовики ускладнюють роботу місії ОБСЄ поблизу Золотого, де облаштований новий пункт пропуску цивільного населення.

Про це речник Міністерства оборони Вільєн Підгорний сказав на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Проросійські війська досі не звільнили територію поблизу Золотого, що значно ускладнює роботу групи ОБСЄ, яка приїхала перевіряти відкриття нового пункту пропуску цивільного населення», - сказав речник. 

Він також підкреслив, що біля Станиці Луганської розведення озброєння і людських ресурсів не відбулося, оскільки бойовики постійно порушують режим тиші. 

Натомість українські війська «дотримуються Мінських домовленостей і готові виконувати взяті на себе зобов'язання по відведенню зброї», заявив Підгорний. 

Як повідомлялося, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про відведення військ і озброєння у трьох зонах безпеки - біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.

3 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що біля Золотого відведення сил на 1 кілометр від лінії розмежування відбулося 1 жовтня, а на інших ділянках воно було зірване через обстріл бойовиків.

Пізніше, 7 жовтня, на визначеній ділянці поблизу села Петрівське симетрично відбулося розведення сил та засобів на відстань 1 кілометр від лінії зіткнення, за перебігом якого спостерігали патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Сьогодні речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що конкретну дату для реалізації рамкової угоди про розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської не встановлено, оскільки потрібно, щоб у цьому районі були відсутні обстріли щонайменше протягом 7 діб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-