Для розведення військ у Станиці треба 7 днів тиші - Лисенко

Для розведення військ у Станиці треба 7 днів тиші - Лисенко

Укрінформ
Конкретна дата для реалізації рамкової угоди про розведення сил і засобів на ділянці в районі Станиці Луганської не встановлена. Для початку відведення військ потрібно, щоб у цьому районі були відсутні обстріли щонайменше протягом 7 діб.

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на брифінгу в понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Конкретної дати для розведення не встановлено. Є умови, що передбачені рамковим рішенням, підписаним 21 вересня. Це означає, що на цій ділянці має триматися затишшя не менше 7 днів. Потім протягом однієї доби сторони повідомляють представникам місії ОБСЄ, куди відводяться сили і засоби. І потім протягом більше 3 діб є час для реального відведення сил і засобів. За цим також спостерігають представники місії ОБСЄ", - повідомив Лисенко.

Він наголосив, що українська сторона вже давно готова до цих дій. "Ми очікуємо затишшя з боку бойовиків", - додав речник. 

Раніше у понеділок Головне управління розвідки МО України повідомляло, що російські окупаційні війська зривають реалізацію рамкової угоди про відведення військ. За даними ГУР, заходи з відведення сил у районі Станиці Луганської противником не проводились, а передові підрозділи 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ залишаються на позиціях у районі мосту через р. Сіверський Донець.

Напередодні Лисенко повідомив, що відведення Збройних сил України в районі Станиці Луганської переноситься. Таке рішення було вимушено ухвалене з огляду на систематичне порушення режиму тиші з боку противника та невиконання бойовиками рамкового рішення про розведення сил та засобів.

Як повідомляло агентство, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про відведення військ і озброєння в трьох зонах безпеки біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.

3 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що біля Золотого відведення сил на 1 кілометр від лінії відбулося 1 жовтня, а на інших ділянках воно було зірване через обстріли бойовиків.

Пізніше, 7 жовтня, на визначеній ділянці поблизу села Петрівське симетрично відбулося розведення сил та засобів на відстань 1 кілометр від лінії зіткнення, за перебігом якого спостерігали патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-