Треба створити належні умови для громадян, які перетинають лінію розмежування -  Черниш

Треба створити належні умови для громадян, які перетинають лінію розмежування - Черниш

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що Україна має створити належні умови для громадян, які перетинають лінію розмежування.

Про це він сказав під час інспектування контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду «Чонгар», «Чаплинка» та «Каланчак», повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій

«Вадим Черниш переконаний, що питання належного облаштування контрольно-пропускних пунктів має бути винесене на розгляд уряду, аби ситуацію можна було якнайшвидше змінити. Оскільки є проблеми з обслуговуванням людей і транспортних засобів, бракує стаціонарних місць, павільйонів для здійснення паспортного контролю для осіб, які переходять лінію розмежування пішки»,-  йдеться в повідомленні.

В Міністерстві також зазначають, що на двох контрольно-пропускних пунктах відсутні туалети, а також мобільний банкінг, медпункти, немає представників МНС, відсутні тенти, які б захищали людей від опадів чи спеки влітку.

Тому міністр Черниш, представники Міністерства зустрілися з головою Генічеської райдержадміністрації Олександром Воробйовим та обговорили, зокрема, необхідність відкриття центру адміністративних послуг, облаштування паркомісць та поліпшення умов на КПВВ.

"Під час зустрічі з громадянами, які перетинають лінію розмежування, представникам Міністерства розповіли про проблеми з перевезенням тварин і деяких товарів. Тому внесення змін до порядку перетину лінії розмежування та переліку товарів є вкрай необхідним і терміновим", - зазначають у Міністерстві.

Нагадаємо,  КПВВ «Чонгар» відкритий постановою КМУ в березні 2014 року, його пропускна спроможність - 5 тисяч осіб та 1 тисяча транспортних засобів на добу.

За дев'ять місяців поточного року через КПВВ «Чонгар», «Чаплинка» та «Каланчак» пройшло майже два мільйони осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-