Столичних силовиків кинули на боротьбу з харківською горілкою-вбивцею

Столичних силовиків кинули на боротьбу з харківською горілкою-вбивцею

Укрінформ
До Харкова приїдуть 20 оперативних груп силовиків з Києва для боротьби з торговими точками-"наливайками", де збувають неліцензійний алкоголь.

Ініціювала таку допомогу харківським правоохоронцям в.о. глави Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє "NewsRoom", посилаючись на власне джерело.

"Силовики вже отримали від неї наганяй за відсутність реальних результатів, але паралельно Світлична звернулася до Києва, тому що столичні силовики неупереджені і не замішані в схемах", - зазначається на сайті.

Офіційний коментар щодо факту, сказали кореспондентові Укрінформу в Харківській ОДА, "буде пізніше".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 7 жовтня прокуратура Харківської області оголосила підозру 31-річному жителю Вовчанського району за фактом збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння і загибелі людей. Йому загрожує до 10 років ув'язнення.

На сьогодні заарештовано без права на заставу 27-річного харків'янина, підозрюваного у виробництві сурогатного алкоголю, затримані і троє його спільників. Суд також заарештував з правом на заставу в сумі 275 тис. грн власницю чотирьох магазинів у Вовчанському районі, де торгували сурогатом на розлив. Під домашнім арештом - два торговці сурогатом в Ізюмському та Харківському районах.

З 22 вересня, за даними Держспоживслужби, загальна кількість отруєнь сурогатом алкоголю на Харківщині - 86, померли 40 осіб. У 28 померлих виявлено в крові метиловий спирт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-