Бойовики посилили обстріли на Луганському напрямку - штаб АТО

Бойовики посилили обстріли на Луганському напрямку - штаб АТО

Укрінформ
Левову частку провокацій з боку бойовиків, із застосування мінометів та важкої артилерії, зафіксовано минулої доби на Луганському напрямку.

На цьому наголосив під час брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"На Луганському напрямку обстановка найбільш напружена. Російські окупаційні війська відкривали вогонь з мінометів та артилерії. Також виявляли активність ворожі снайпери. Зокрема, тричі було зафіксовано вогонь снайперів бойовиків поблизу населеного пункту Новоолександрівка. І також на цій ділянці відбулася левова частка усіх провокацій - спочатку ворог стріляв з легкої зброї, а з початком вечора перейшов до застосування мінометів калібром 82 та 120 мм. Водночас противник задіяв важку артилерію по українських позиціях у темну пору доби поблизу Новозванівки", - сказав Мотузяник.

За його словами, ще одна ворожа провокація з легкої зброї була зафіксована неподалік Кримського.

"Усього ж на Луганському напрямку бойовики випустили 82 мінометних та 20 артилерійських снарядів", - резюмував речник Міноборони.

Мотузяник додав, що в районі Станиці Луганської було тихо, "але активне застосування важкого озброєння на інших ділянках демонструє ворожу налаштованість бойовиків та їхнє небажання дотримуватися перемир'я". 

На Донецькому напрямку, за його словами, бойовики менше вдаються до збройних провокацій. Бойовики відкривали вогонь поблизу Авдіївки та на Горлівському периметрі, зокрема біля Зайцевого та Верхньоторецького. Важка зброя застосовувалася тільки в районі Зайцевого - там противник випустив 20 снарядів з мінометів калібром 82 мм.

"На Маріупольському напрямку майже половина обстрілів припала на позиції сил АТО неподалік Мар'їнки. Там окупанти вели вогонь з легкої зброї, БМП та мінометів. І також ворожі міномети зафіксовано поблизу Новогнатівки. Усього на ділянці бойовики випустили 10 мінометних мін. Біля інших місць, зокрема Гранітного, Старогнатівки, Тарамчука, Павлополя і Широкиного, бойовики застосовували виключно легке озброєння", - зазначив Мотузяник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-