Петрівське-Богданівка: спостерігачі не мали доступу до всіх ділянок розведення - ОБСЕ

Петрівське-Богданівка: спостерігачі не мали доступу до всіх ділянок розведення - ОБСЕ

Укрінформ
У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ підтверджують відведення сил і озброєнь на ділянці Петрівське-Богданівка.

Як повідомляє прес-служба ОБСЄ, спостерігачі не мали доступу до всіх районів цієї ділянки, не було гарантій безпеки.

"Патрулі СММ у районі Петрівського-Богданівки з обох боків лінії зіткнення спостерігали за відведенням певної кількості особового складу і засобів із ділянки розведення. Однак, з огляду на обмеження свободи пересування і відсутність гарантій безпеки, СММ не мала доступу до всіх ділянок зони розведення", - заявили в Організації.

В ОБСЄ підкреслили, що "сторони зобов’язані забезпечувати доступ і безпеку спостерігачам СММ, а Спільний центр з контролю і координації відповідає за сприяння забезпеченню цього".

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня в Мінську Тристороння контактна група домовилася про відведення військ і озброєння в трьох зонах безпеки біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.

3 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що біля Золотого відведення сил на кілометр від лінії відбулося 1 жовтня, а на інших ділянках воно було зірване через обстріл бойовиків.

5 жовтня після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер заявила, що Україна готова до відведення сил у районі Петрівського 7 жовтня і Станиці Луганської 9 жовтня. Вона наголосила, що відведення відбудеться "тільки за умови відсутності обстрілів, одночасному відведенні з протилежного боку і під контролем СММ ОБСЄ".

Сьогодні українські військові відійшли від передових позицій в рамках розведення сил в районі сел Богданівка і Петрівське.

Як заявили у прес-служба Міноборони, Збройні сили України поки не мають можливості здійснити відведення сил у Станиці Луганській через обстріли з боку бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-