У Житомирі під тротуаром знайшли підземелля часів ХІХ століття

У Житомирі під тротуаром знайшли підземелля часів ХІХ століття

Укрінформ
У Житомирі під час реконструкції тротуару по вулиці Великій Бердичівській 3 робітники виявили підземний тунель. За попередніми оцінками фахівців, підземелля є "технічним підпіллям" триповерхового будинку, який звели у 20-30-х роках ХІХ століття.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів житомирський краєзнавець, головний редактор краєзнавчого видавництва "Волинь" Георгій Мокрицький.

"Знахідку виявили у тій частині Житомира, яка першою забудовувалася капітальними багатоповерховими будинками. Наразі я більш ніж впевнений, що це так зване "технічне підпілля", тобто підземна частина великого старого будинку. Тобто це не підземний хід, про який у місті складено багато легенд. Але вулиця Велика Бердичівська раніше була набагато вужчою. Є план Житомира 1949 року, на аерофотозйомці якого показані старі будинки і всі залишки зруйнованих будівель. За ними я й буду вираховувати, що це було. Але попередньо скажу, що, ймовірно, тут знаходився триповерховий будинок із цегли-сирець, зведений у 20-30-ті роки ХІХ сторіччя", - зазначив краєзнавець.

Як повідомляв Укрінформ, реконструкція тротуарів у Житомирі розпочалася 12 серпня, а на початку вересня на головній пішохідній вулиці міста робітники виявили автентичну бруківку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-