Штаб АТО: окупанти гатять з танків і мінометів, бої - по всій лінії фронту

Штаб АТО: окупанти гатять з танків і мінометів, бої - по всій лінії фронту

Карта
Укрінформ
Географія бойових дій на Луганському напрямку дещо розширилася. Окупанти перекинули додаткові сили в Слов’яносербськ і обстріляли найближчі українські позиції з мінометів і танка.

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Як і в минулі дні, противник відкривав вогонь у Станиці Луганській та Попаснянському районі. Зокрема, на ділянці фронту Новоолександрівка – Новозванівка, окупанти застосовували міномети та БМП. По наших позиціях випущено понад 50 мінометних мін", - повідомив він.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

На "донецькому" фронті, за даними штабу, поновилися активні бойові дії в Пісках. Противник здійснив 2 потужних мінометних обстріли наших позицій. Окупанти більше 1 години вели вогонь з території зруйнованого Донецького аеропорту.

"Також традиційно дуже неспокійно в авдіївській промзоні, де загалом ворожі обстріли тривали майже 3 години. Окрім цього, окупанти відкривали вогонь у Луганському, Новгородському та Верхньоторецькому", зазначив Мотузяник.

Таким чином, за його словами, спокійно вчора було лише північніше Горлівки (ділянка фронту Зайцеве – Майорськ).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку, як і в попередні дні, ворожі обстріли тривають по всьому фронту. За добу тут зафіксовано 20 обстрілів, зокрема 1 мінометний.

"Окупанти систематично порушують режим тиші у Мар’їнці, Тарамчуку, Старогнатівці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Окрім легкого озброєння, НЗФ 1 раз застосовували 82-мм міномет. Також одразу на трьох рубежах вели вогонь снайпери бойовиків. Через нахабні дії окупантів українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь", - заявив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-