Велика пожежа у Харкові: довелося задіяти спецпотяг

Велика пожежа у Харкові: довелося задіяти спецпотяг

Фото, відео
Укрінформ
Пожежа площею 2 тис. кв. м на складі приватного підприємства, що на вулиці Сидоренківській в Основ'янському районі Харкові, гасив і спеціально викликаний з залізничної станції Основа пожежний поїзд.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів помічник начальника Головного управління держслужби з НС в Харківській області полковник Ігор Лупандін.

"Повідомлення про пожежу надійшло на номер "101" у 03:44. На місце події направили два підрозділи пожежників. Коли вони прибули на місце виклику, пожежа поширилася на площі 2 тис. кв. м. Дерев'яні конструкції даху будівлі прогоріли і почали руйнуватися. На складі перебували пиломатеріали, що сприяло швидкому поширенню вогню. Довелося викликати додаткові сили: 13 автоцистерн, 7 одиниць спеціальної рятувальної техніки, навчальний підрозділ Національного університету цивільного захисту. Також за домовленістю з керівництвом південної залізниці з сусідньої станції Основа буквально за 15 хвилин прибув пожежний потяг з цистернами води місткістю 50-60 т, особливим устаткуванням і відомчих пожежних", - зазначив Лупандін.

За його словами, діями сотні рятувальників керував штаб пожежогасіння.

"О 06:05 вогонь локалізували. Вдалося врятувати 800 кв. м складської будівлі. Не постраждали і виробничі приміщення, де роблять меблі. Жертв і постраждалих немає", - додав Лупандін.

За його словами, протягом дня всі вогнища загоряння повністю ліквідовані.

Як стало відомо, обставини пожежі та причина виникнення уточнюються.

Фото: ДСНС в Харківській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-