На Дніпропетровщині перекопали дорогу, щоб зупинити львівське сміття

На Дніпропетровщині перекопали дорогу, щоб зупинити львівське сміття

Укрінформ
Мешканці села Орлівщина Новомосковського району на Дніпропетровщині, намагаючись не допустити хури з львівським сміттям на стихійне звалище, перекопали дорогу до нього дорогу і виставили імпровізований блокпост.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили місцеві жителі.

«Нам не потрібне сміттєзвалище біля селища: у нас тут зелена зона, тут добра вода, знаменівська», – розповів місцевий житель.

Вони розповіли, що місцеве звалище утворилося стихійно, знаходиться неподалік від села, але розташоване на землях, якими розпоряджається районна влада. Сільська рада на складування там сміття - ані місцевого, ані львівського - згоди не давала. Люди не знають, хто узгоджував питання про утилізацію сміття.

Як повідомляв Укрінформ, 12 вересня у Дніпрі, а 15 вересня у місті Синельниково місцеві жителі влаштували протест ввезенню на місцеві сміттєзвалища львівського сміття. У Дніпрі міська рада повідомила, що свої зобов’язання виконала у повній мірі, прийнявши 13 тис. тонн сміття, і більше приймати його не збирається. Депутати Синельниківської міськради також ухвалили рішення про заборону ввезення сміття, проте вночі хури таємно вивалили майже 600 тонн непотребу, поліція відкрила провадження через забруднення земель. Водночас у Дніпрі відкрили провадження за перешкоджання руху проти протестувальників, які перекривали дорогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-