Одещина: На подвір'ї будинку пролунало кілька вибухів

Одещина: На подвір'ї будинку пролунало кілька вибухів

Укрінформ
Поліція Болградського району Одеської області розслідує вчинений зловмисниками підрив двох гранат, закинутих в ніч на 4 жовтня на подвір'я та в будівлю фермера села Владичень.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в відділі комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України.

"3 жовтня близько 22 год. на подвір'я керівника сільгоспідприємства "Владичень" закинули з-за паркану дві бойові гранати. Одна вибухнула у дворі, внаслідок чого загорілась автівка фермера, а друга граната влетіла у вікно будинку - зруйнована стіна, мебля, лише дивом осколками не зачепило двох дітей. Слідчо-оперативна група Болградського відділу поліціі веде розшук злочинців", - зазначили правоохоронці.

 За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 5 ст. 15 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України", уточнив кореспонденту керівник слідчого відділу Болградського відділу поліції Віталій Каралієв.

Варто зазначити, що члени родини фермера та працівники СВП "Владичень" пов'язують закидання будинку гранатами зі спробами рейдерського захоплення землі та майна. "Недавно до села Владичень прибула велика група осіб, що представляють одне з одеських охоронних агентств. Вони брутально заблокували техніку, господарські приміщення, лунали погрози на адресу керівника СВП "Владичень", - повідомив кореспонденту Укрінформу один з працівників сільського виробничого підприємства.

Небезпечний земельний конфлікт у селі Владичень виник кілька місяців тому, що змусило 64 мешканців села звернутися за допомогою до голови Болградської райдержадміністрації. Створено комісію при голові РДА, до складу якої увійшли представники РДА, райради, Держгеокадастру, податкової служби та правоохоронних органів. Тимчасова комісія провела виїзне засідання, на якій вислухали аргументи обох сторін конфлікту: з одного боку - СПК «Владичень» і ПП «Кара Дон», а з іншого - новоствореного СПК «Прогрес Владичень».

Ухвалено рішення, згідно з яким учасникам конфлікту належить усунути перешкоди для доступу працівників СПК «Владичень» до своїх майнових об'єктів, які необхідні для проведення осіннього комплексу сільськогосподарських робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-