Львів розпочинає рекультивацію Грибовицького звалища

Львів розпочинає рекультивацію Грибовицького звалища

Укрінформ
Львів цього тижня розпочне рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, не очікуючи надходження коштів від Європейського інвестиційного банку.

Про це сказав міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми цього тижня починаємо процеси рекультивації на полігоні власними силами, не чекаючи, поки надійдуть кошти від Європейського інвестиційного банку. Бо щоб ці гроші почали реально працювати, треба півроку. Це складна процедура. Але це живі кошти на 25 років під 1-1,5% річних. Наш намір  – збудувати за них найсучасніший завод в Україні. Нічого подібного в державі немає. 99% сміття в Україні захоронюють, ніхто його не сортує належно. Ми хочемо показати на прикладі Львова, як це треба зробити», - зазначив Садовий.

Як сказав міський голова, місто вже має погодження від Міністерства регіональної політики і Мінфіну щодо фінансування Європейським інвестиційним банком реконструкції полігону ТПВ та будівництва нового сміттєпереробного заводу на суму 75 мільйонів гривень. Наступний етап – ще один відбір Мінрегіонбуду і лише після цього можна буде говорити про підписання фінальної угоди з Європейським інвестиційним банком. Там львівський проект визначений як перспективний та пріоритетний.

Мер висловив сподівання, що міській владі вдасться знайти порозуміння з жителями прилеглих до полігону ТПВ сіл -  Малехова і Грибовичів, але для цього, за його словами, потрібен час. Люди повинні побачити, що місто робить все для закриття полігону, але закрити його треба правильно, для чого потрібно 4 роки важкої, системної роботи.

Роботи по рекультивації розпочнуться за кошти міського бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-