Обстріл під Петрівським: окупантів не зупинила присутність ОБСЄ

Обстріл під Петрівським: окупантів не зупинила присутність ОБСЄ

Укрінформ
Під час обстрілу бойовиками українських військових під Петровським в цьому районі знаходилися представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це заявили у прес-центрі штабу АТО.

"Сьогодні близько 16.00 в районі н.п. Петровське, Донецької області, під час відведення сил і засобів українських підрозділів в рамках Мінських домовленостей, терористи здійснили цинічний та провокаційний обстріл військовослужбовців Збройних Сил України з гранатомета АГС-17 та стрілецької зброї. У цей час в районі відведення знаходилися представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що відведення сил та засобів відбувалося у відповідності до визначеної в ході Мінських домовленостей процедури зі сповіщенням представників ОБСЄ та іншої сторони.

"За декілька хвилин до обстрілу поблизу українських позицій спостерігався політ невідомого БПЛА, який ймовірно здійснював корегування вогню", - повідомили у прес-центрі.

У результаті обстрілу ніхто з військовослужбовців Збройних Сил України не постраждав. Українські підрозділи були вимушені припинити відведення сил та засобів.

У штабі заявили, що "зазначені провокаційні дії свідчать про небажання проросійських терористичних угруповань дотримуватися Мінських домовленостей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-