Влада Станиці просить не відводити українські війська

Влада Станиці просить не відводити українські війська

Укрінформ
Депутати Станично-Луганської районної ради звернулися до голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з проханням посприяти збереженню присутності ЗСУ на нинішніх позиціях.

Звернення опублікувала у Фейсбуці прес-служба райради.

"Просимо Вас більш детально вивчити оперативно-військову обстановку в смт Станиця Луганська та сприяти виконанню Збройними силами України свого конституційного обов'язку, а саме захисту суверенітету, територіальної цілосності та недоторканності нашої Держави, не відводивши їх з своїх позицій", - йдеться у документі.

У зверненні депутати підкреслюють, що у разі відведення українських військових, передбаченого Рамковим рішенням щодо розведення сил на Донбасі, до 2-кілометрової "демілітаризованої" зони потраплять об'єкти державного управління і будинки мирних мешканців.

Також вони висловлюють недовіру до бойовиків, які неодноразово порушували домовленості, та сумнів у тому, що у разі відведення військ хтось захистить мирних мешканців.

"Контроль за виконанням рішення будуть здійснювати представники СММ ОБСЄ, які за своєю функцією не відповідають за життєдіяльність установ районного центру та безпеку мирних мешканців і які у разі повномасштабного наступу незаконних збройних формувань покинуть територію селища, залишивши населення напризволяще", - зазначають депутати.

Як повідомляв Укрінформ, у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) зафіксували і задокументували обстріли Станиці останніми днями з боку бойовиків, тому терміни відведення українських військ на цій ділянці залишаються невизначеними.

У Міноборони України заявили, що, оскільки противник розширює географію бойових дій та активно застосовує важке озброєння, реалізація плану про розведення сил опиняється під загрозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-