Розведення військ на Донбасі під загрозою - Лисенко

Розведення військ на Донбасі під загрозою - Лисенко

Карта
Укрінформ
Бойовики розширюють географію бойових дій, обстановка в районі АТО загострюється.

Про це в понеділок на брифінгу в Києві заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Противник розширює географію бойових дій та активно застосовує важке озброєння. Це ставить під загрозу реалізацію плану про розведення сил і засобів сторін на певних ділянках лінії зіткнення", - сказав Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку незаконні збройні формування поновили обстріли в районі Кримського. НЗФ активно застосовували міномети різних калібрів, випустивши по позиціях сил АТО понад 130 мін. Ця серія обстрілів тривала більше 4 годин.

Неспокійно також у Станиці Луганській та Попаснянському районі. На цих рубежах бойовики стріляли лише в темну пору доби. Вже після 23 години противник двічі застосовував міномети у Новоолександрівці, проте ці обстріли були не такими потужними, як у Кримському, зазначив Лисенко.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 обстрілів з боку НЗФ, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Як і раніше, активні бойові дії тривають на ділянці фронту Зайцеве – Авдіївка Донецького напрямку. Терористи застосовували міномети, а також танк. З огляду на систематичне постачання озброєння та боєприпасів з Росії, стріляють бойовики досить щільно.

За минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 12 обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку бойовики продовжують обстріли позицій сил АТО і у Мар’їнці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

За словами Лисенка, окрім різноманітних видів легкого озброєння, бойовики  використовували БМП. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Загалом за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 20 обстрілів з боку НЗФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-