Жертв

Жертв "смертельної" горілки вже 40

Укрінформ
За оновленими даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів, кількість загиблих через споживання фальсифікованих алкогольних напоїв зросла до 40 осіб.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Станом на 9:00 3 жовтня 2016 року в країні зареєстровано 81 випадок отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 40 випадків завершились летально", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що нові жертви сурогату 1-2 жовтня з'явилися у Харківській області. Зросла і загальна кількість постраждалих - 62 особи проти 58 у четвер, 29 вересня.

Загальна картина по Україні станом на понеділок виглядає наступним чином: Харківська область та м. Харків: отруїлося – 62 особи, з них 27 померло; Житомирська область (м. Бердичів): отруїлося – 3 особи, померла одна; Донецька область (м. Лиман): отруїлося – 9 осіб, з них 5 померло; Миколаївська область (м. Миколаїв): отруїлося та померло - 5 осіб; Луганська область (м. Рубіжне): отруїлося та померло - 2 особи.

Як повідомляв Укрінформ, четверо причетних до виробництва сурогатної горілки, що викликала отруєння і смерть людей, затримані. Їм пред'явлено підозру. Напої з неякісного спирту, підроблені під відомі марки, вони поширювали на території Харківської області і ще п'ятьох областей через соціальні мережі і по особистих зв'язках.

Крім того, встановлено канал надходження у Харківську область метилового спирту, з якого вироблявся сурогат. Він поставлявся з одного з підприємств Луганської області, яке знаходиться у Сєверодонецьку. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-