На митному посту

На митному посту "Тиса" у собачому вольєрі знайшли €7 тисяч хабарів

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили механізм поборів, організований працівниками митного посту "Тиса" на Закарпатті, за пропуск в Україну мікроавтобусів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що окремі митники регулярно отримували гроші з водіїв мікроавтобусів, якими перевозяться посилки заробітчан з Європи. Такса, встановлена хабарниками, становила 400-500 євро з кожного автомобіля. За день через митний пост "Тиса" в Україну в’їжджає приблизно сто мікроавтобусів з відправленнями заробітчан", - зазначається у повідомленні.

Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою затримали під час отримання хабара у чотириста євро митника, відповідального за протидію контрабанді та порушення митних правил. При огляді приміщень митного поста оперативники СБ України виявили сім тисяч євро, прихованих у вольєрі службового собаки. Цю суму зловмисник назбирав за чотири години зміни.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Митника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії з встановлення та притягнення до відповідальності всіх посадовців, задіяних у корупційній схемі.

На Закарпатській митниці ДФС на прохання кореспондента Укрінформу прокоментували факт хабарництва.

"Ми не заперечуємо факт, але разом із тим вимагаємо дотримуватися етики: не варто через затримання кількох співробітників називати "хабарниками" всю зміну", - зазначили у прес-службі.

Речник голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля Ярослав Галас прокоментував ситуацію так: "Даний факт затримання хабарників із митної зміни на КПП "Тиса" підтверджує заяву Геннадія Москаля щодо порушення в роботі митників на посту "Тиса2. Наразі ми не можемо анонсувати дату зміни керівництва на митному посту, але запевняємо, що це відбудеться найближчим часом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-