Тимчук: Бойовики гатять по усьому західному фронту, під Авдіївкою - танк

Тимчук: Бойовики гатять по усьому західному фронту, під Авдіївкою - танк

Укрінформ
Висока активність бойовиків спостерігається по усьому західному фронту зони АТО, включаючи приморський напрямок, а також на Луганському напрямку – від Новозванівки до Новотошківки та Кримського, епізодично - в районі Щастя – Станиця Луганська.

Про це у Фейсбуці пише керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Крім автоматичного стрілецького озброєння, великокаліберних кулеметів, гранатометів (як ручних, так і станкових), 82-мм мінометів, фіксувалися випадки застосування окупантами броньованої техніки (один раз в районі Авдіївки, – танка, а також БМП-2, БТР-80, МТ-ЛБ), в районі Зайцево – ствольної артилерії 152-мм, а також 120-мм мінометів", - пише він.

До того ж, як повідомляє Тимчук, південно-східніше від н. п. Харчовик і Павлополя окупанти неодноразово відкривали вогонь з 82-мм автоматичних мінометів 2Б9 «Волошка», південніше – ділянка між Гнутово та на схід Талаковки - епізодичні удари з 120-мм мінометів (удари носили пристрілювальний характер). Міномети «працювали» з декількох рознесених позицій на північний схід від н. п. Пікузи (кол.Комінтернове) і південно-західніше Куликового.

Також 82-мм міномети в «турбуючому режимі» застосовувалися супротивником по позиціям українських військ в районі Ясиновського провулка (Авдіївка), окремі удари - по південній околиці даного н. п. По шахті Бутівка вівся активний вогонь з 82-мм мінометів і станкових гранатометів СПГ-9\9М.

Два коротких вогневих нальота з 120-мм мінометів - на передових позиціях сил АТО на південний схід від Майорска та в районі Жованка – Зайцево. Також в районі між Сокольниками і Кримським (Луганський напрямок) супротивник використовував міномети 82-мм і 120-мм

В районі між Лебединським і Саханкою окупанти протягом 30 хвилин вели вогонь з БМП-2 з позиції в балці, в районі південніше Докучаєвська бронегруппа противника (БМП-1 і БТР-80) неприцільно, з коротких зупинок, обстріляла передові позиції сил АТО на південний схід від міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-