Ситуація з гасінням терикону на Львівщині потребує розслідування - Зубко

Ситуація з гасінням терикону на Львівщині потребує розслідування - Зубко

Укрінформ
Ситуація навколо гасіння териконів на Львівщині потребує службового розслідування. До посадових осіб, які виявили службову недбалість, мають бути застосовані дисциплінарні стягнення.

Про це в коментарі інтернет-виданню "Українська правда" заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Зубко зазначив, що балансоутримувачем териконів на Львівщині, де відбувається гасіння пожежі, є ПАТ "Львівська вугільна компанія". Підприємством укладено відповідну угоду із відокремленим підрозділом ДП "Львіввугілля", що перебуває у сфері управління Мінпаливенерго та профільного віце-прем'єра.

"15 липня під моїм головуванням було проведено засідання Міжвідомчого оперативного штабу Державної надзвичайної комісії. Завдяки втручанню Міжвідомчого оперативного штабу площа горіння зменшилася з 1,2 га до 0,06 га", - повідомив Зубко.

За його словами, активні роботи з гасіння терикону було призупинено через заборгованість у 7,7 млн грн балансоутримувача перед Спецуправлінням ДП "Львіввугілля", про що були проінформовані відповідальні особи.

"Врегулювання питання заборгованості та ефективності використання коштів на гасіння пожежі потребує контролю Мінпаливенерго у взаємодії з профільним віце-прем’єр-міністром та ПАТ "Львівська вугільна компанія", - наголосив віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-