Розведення сил на Донбасі: українські військові готують майданчики

Розведення сил на Донбасі: українські військові готують майданчики

Укрінформ
Українська сторона готова безумовно виконувати домовленості щодо відведення військ від лінії розмежування, для чого розпочала заходи з інженерної підготовки відповідної місцевості та її розмінування для безпечного пересування спостережних груп ОБСЄ.

Про це заявили у прес-центрі штабу АТО.

"Тривають підготовчі заходи до відведення військ, здійснюється належне облаштування спостережних постів та визначених місць для розташування особового складу, який буде відведено від лінії зіткнення", – йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що українська сторона Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню та стабілізації лінії розмежування сторін працює над шляхами та механізмами відведення військових підрозділів.

"Збройні Сили України суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника, навіть на визначених для відведення військ ділянках, не припиняються обстріли та провокації", - заявили у прес-центрі.

Нагадаємо, 21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамкову угоду щодо відведення військ на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі. Цей документ передбачає створення трьох зон безпеки у населених пунктах Золоте, Петровське та Станиця Луганська з метою деескалації в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких не може використовуватися стрілецька зброя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-