На Одеському НПЗ з’явилися близько сотні охоронців з кийками

На Одеському НПЗ з’явилися близько сотні охоронців з кийками

Укрінформ
Близько ста осіб у камуфляжній формі, бронежилетах, із кийками та жовтим скотчем на рукавах 30 вересня відтіснили від прохідних Одеського НПЗ заводську охорону і взяли ворота підприємства під власний контроль.

Група із сорока осіб зайшла на територію ТОВ "Енергія і газ України", яке віднедавна функціонує на території НПЗ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація одного з підприємств, що функціонує на території ПАТ "Одеський НПЗ" вирішила посилити охорону майна - ніяких змін не відбулося", - прокоментувала ситуацію на запит кореспондента Укрінформу заступник керівника відділу комунікацій Одеського облуправління поліції Анастасія Якубенко.

У свою чергу, нафтопереробники пов'язують прибуття з Дніпра на десяти мікроавтобусах працівників охоронного агентства з черговим етапом рейдерського захоплення Одеського НПЗ.

Проте поліція працівників заводу заспокоює.

"Сьогодні на підприємство прибула слідчо-оперативна група, що веде розслідування згідно з рішенням суду", - роз'яснили співробітники патрульної поліції Одеси заводчанам - учасникам акції протесту, що добиваються погашення багатомісячних боргів по зарплаті.

Як повідомлялося, під час робочої поїздки до Одеси генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про розслідування низки кримінальних справ за фактами корисливих зловживань з боку власників активів та адміністрації підприємства.

"Якщо виокремити розслідування стосовно вивезення нафти Курченка, що турбує громадськість і народних депутатів, то можу сказати наступне. Я зустрічався декілька разів із слідчою групою та різними заінтересованими сторонами. Загальне враження таке: кошти від проданої, згідно з рішенням уряду, нафти Курченка мають надійти до цьогорічного державного бюджету України. Це питання номер один," - сказав Луценко.

За його словами, для цього потрібне окреме рішення уряду або навіть парламенту. "Якщо таке рішення буде, мене запевнили, що кошти надійдуть (до бюджету - ред.) уже цього року", - сказав він.

"Слідчі зараз опрацьовують свої позиції і, маючи нормальну практику комунікацій з Прем'єр-міністром, що завжди підтримує державні інтереси, вважаю, що будуть повернуті державі фінансові ресурси. Думаю, що так само буде при розгляді цієї важливої справи", - додав Луценко.

Фото: odessamedia.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-