Масштабна пожежа у Києві: у будинку горіли п’ять поверхів

Масштабна пожежа у Києві: у будинку горіли п’ять поверхів

Фото
Укрінформ
У столиці вночі горів 9-ти поверховий житловий будинок.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у м. Києві.

"30 вересня о 02:00 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу у 9-ти поверховому житловому будинку по вул. Генерала Карбишева, 1/29", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загоряння виникло на 5 поверсі евакуаційної сходової клітини, з подальшим розповсюдженням полум’я на 6, 7, 8 та 9 поверхи, внаслідок чого на 8 поверсі вогонь перекинувся на 2 однокімнатні квартири, що розташовані поруч із евакуаційною сходовою клітиною.

"Евакуаційні сходові клітини були перекриті мешканцями житлового будинку та облаштовані під підсобні приміщення, захаращення яких призвело до швидкого розповсюдження полум’я з 5-го по 9-й поверхи. Саме цей фактор ускладнював роботу пожежно-рятувальних підрозділів", - поінформували у прес-службі.

У ході проведення розвідки на поверхах вогнеборцям вдалося врятувати 8 людей, двоє з яких з незначними опіками передані лікарям швидкої медичної допомоги та направлені до опікового центру, 12 людей евакуювали та ще 18 вивели на свіже повітря.

Пожежу рятувальникам вдалося локалізувати о 03:57, а ліквідувати о 05:23.

Внаслідок пожежі, на 8 поверсі вогнем пошкоджено дві однокімнатні квартири, які розташовані поруч із евакуаційною сходовою клітиною, пошкоджені стіни загального коридору 8 поверху та особисті речі мешканців будинку, які захаращували евакуаційну сходову клітину з 5-го по 9-й поверхи.

На місці пожежі працювало 8 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 27 чоловік особового складу підрозділів ГУ ДСНС України у м. Києві.

Причини виникнення пожежі встановлюються.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-