"Свіжоморожену" документацію до АЕС завернули на кордоні з Росією

Відео
Укрінформ
На Сумщині співробітники ДПС виявили технічну документацію до атомної електростанції. Документи з України в Росію намагалися вивезти через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ».

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Автомобіль Volkswagen Touareg з російськими номерними знаками прибув в пункт пропуску сьогодні пообіді. Для проходження контролю водій, 34-річний громадянин України, обрав смугу руху «зелений коридор», тим самим показуючи, що не має заборонених для перевезення речей. Однак враховуючи всю наявну інформацію, у прикордонного наряду на автівку спрацювали індикатори профілю ризиків про можливе незаконне переміщення товарів. Охоронці кордону не помилилися, під час перевірки автомобіля було знайдено технічну документацію до однієї з АЕС. Знаходилася вона в автомобільному холодильнику в багажнику. Загалом прикордонники дістали 2 книги, які описували технологічні складові окремих систем, та один компакт-диск», - йдеться у повідомленні.

По даному факту негайно було поінформовано представників СБУ в Сумській області та інших взаємодіючих органів для з'ясування всіх обставин. Зі слів водія, ці книги його начебто попросили перевезти в одне з міст Росії.

"Державна прикордонна служба України продовжує вживати системних заходів, направлених на безпекову складову та недопущення протиправних дій на державному кордоні", - наголосили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-