Луцька міськрада вимагає від Генпрокурора звільнити Матіоса

Луцька міськрада вимагає від Генпрокурора звільнити Матіоса

Укрінформ
Депутати Луцької міської ради на пленарному засіданні 13-ї сесії ухвалили звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка щодо звільнення його заступника - головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Про це Укрінформу повідомили у Відділі інформаційної роботи міської ради.

«Звертаємося до Вас із вимогою негайно звільнити заступника Генерального прокурора  - головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Персона прокурора Анатолія Матіоса викликає в суспільстві великий негативний резонанс. Адже чиновник, злет кар'єри якого припав на часи правління Януковича та кривавих подій на Майдані, і досі залишається на керівній посаді», - йдеться у зверненні, текст якого має Укрінформ.

На думку депутатів, робота військового прокурора Анатолія Матіоса характеризується бездіяльністю у розслідуванні важливих резонансних справ. Зокрема, йдеться про розслідування катастрофи літака Іл-76 під Луганськом, невдалих військових операцій в Іловайську, Амвросіївці, Дебальцевому, контрабанду в зоні АТО тощо. 

«Військова прокуратура України на чолі з прокурором Анатолієм Матіосом під суд привела 51-шу механізовану бригаду і відкрила проти військових кримінальне провадження. Солдатів 51-ої бригади і досі судять кожного як окрему бойову одиницю. Триває безпрецедентна дискредитація і безпідставний тиск на українських бійців», - наголошується у зверненні.

Депутати впевнені, що дії військової прокуратури підривають авторитет армії, негативно впливають на обороноспроможність України та грають на руку незаконним збройним формуванням на території Донецької та Луганської областей.

Не обійшли депутати і тему статків прокурора, які «не відповідають офіційним доходам Анатолія Матіоса та його родини і пояснити джерела надходження яких прокурор не зміг».

Проект рішення був підготовлений та внесений депутатською фракцією політичної партії «Громадський рух «Народний контроль».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-