На Харківщині затримали четверо причетних до виробництва горілки-вбивці

На Харківщині затримали четверо причетних до виробництва горілки-вбивці

Укрінформ
Четверо причетних до виробництва сурогатної горілки, що викликала отруєння і смерть людей, затримані.

Про це розповів на брифінгу перший заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бежанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Напередодні харківські правоохоронці затримали організатора виробництва "паленої" горілки і трьох співучасників. Організатор - безробітний 27-річний харків'янин, троє його спільників - брати у віці 30 і 31 років і 44-річний чоловік - виготовляли алкоголь у квартирі і в приватних гаражах. Ніхто з них раніше не був судимий. Усі вони знали про те, що спирт неякісний", - зазначив Бежанов.

За його словами, неякісний спирт пропускали через куплену організатором установку для очищення води, а потім рідину розбавляли водою і розливали у пляшки, зібрані на смітнику. Підроблену горілку продавали за ціною 250 грн за 10 літрів.

"Зловмисники виготовляли фальсифікат відомих брендів, включаючи "Хлібний дар", "Олександрія БЛіГ", а також продукцію Люботинського заводу продтоварів, і поширювали на території Харківської області і ще п'ятьох областей через соціальні мережі і по особистих зв'язках", - додав Бежанов.

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко додав, що всім чотирьом затриманим пред'явлено підозру за ч.4 ст. 204. Слідство триває.

За даними Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, у період з 21 по 29 вересня у Харківській області зареєстровано 58 випадків отруєнь сурогатами алкоголю. Із загальної кількості потерпілих 25 людей померли. У Донецькій області зареєстровано 9 випадків отруєння, з них 5 померли. Також 5 осіб померли у Миколаєві. Всього зареєстровано 72 випадки отруєнь, з яких 35 призвели до смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-