Голодні бойовики залізли в льох до селян і втрапили у

Голодні бойовики залізли в льох до селян і втрапили у "мінну пастку" - розвідка

Укрінформ
Двоє військовослужбовців РФ намагалися пограбувати приватне помешкання, в результаті чого підірвалися на саморобній міні, яку мешканці села встановили проти мародерів. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"27 вересня ц.р. у районі н.п. Козацьке під час нічної спроби пограбування льоху приватного помешкання підірвались на саморобній міні, встановленій місцевими жителями з метою захисту від мародерів, двоє військовослужбовців 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ГУР, голодні військовослужбовці грабують не тільки мирних мешканців тимчасово окупованих територій, а й нападають на військові продовольчі склади. 

"26 вересня ц.р. в м. Донецьк здійснене збройне пограбування продовольчих складів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, у результаті якого вбито двох військовослужбовців окремого комендантського полку корпусу, викрадено два автомати, а також близько 800 кг м'ясних консервів та інших продовольчих продуктів", - зазначають в ГУР.

Прес-служба також уточнює, що у пограбуванні військового продовольчого складу підозрюються не тільки військовослужбовці РФ, а й начальник їдальні та водій роти матеріального забезпечення.

Крім того, ще один військовослужбовець РФ намагався пограбувати мирних жителів в селі Комунарівка Донецької області, проте співробітники російської військової комендатури встигли його затримати до скоєння злочину. 

Прес-служба ГУР роз'яснює, що незадовільне забезпечення передових підрозділів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ продовольством, яке значно погіршилося під час встановлення “режиму тиші”, призводить до збільшення випадків мародерства цивільного населення, а також збройного пограбування військових складів, у т.ч. з летальними наслідками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-