На Сумщині судитимуть вбивцю відомої біатлоністки

На Сумщині судитимуть вбивцю відомої біатлоністки

Укрінформ
Направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка, який обвинувачується у вбивстві відомої спортсменки, дворазової призерки чемпіонату світу з біатлону Олени Демиденко.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

"28-річну Олену Демиденко було вбито у Глухові Сумської області в червні 2013 року. Закривавлене тіло спортсменки знайшли на порозі власного будинку. На тілі нарахували 16 ножових поранень. У вбивстві дворазової призерки чемпіонату світу підозрювався співмешканець спортсменки, у якого в минулому вже була судимість за вбивство. Він був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу", - розповіла Науменко.

За її словами, через деякий час правоохоронці встановили, що чоловік дійсно переховується на території іншої країни, де скоїв крадіжку і вже відбуває покарання. Працівники поліції підготували процесуальні документи на екстрадицію підозрюваного та наприкінці серпня його було етаповано в Україну.

Чоловік звинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України: умисному протиправному заподіянні смерті, вчинене особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство.

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-