На Вінниччині судитимуть рецидивістів, які закатували пенсіонера

На Вінниччині судитимуть рецидивістів, які закатували пенсіонера

Укрінформ
Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно двох зловмисників, які холоднокровно закатували 79-річного пенсіонера під час пограбування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства жителя с. Жерденівка Гайсинського району, тіло якого було виявлено за його місцем проживання з численними рубленими ранами грудної клітини та слідами катування. Вбивцями пенсіонера виявилися чоловік та жінка віком 25 і 24 роки»,- йдеться у повідомленні.

Як встановлено під час здійснення досудового розслідування, пара нападників раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності, щоправда, за вчинення майнових злочинів.

Вказані особи пішли на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з метою заволодіння цінностями потерпілого, яких у будинку не знайшли. Забрали з домоволодіння лише дві бензопили та старенький велосипед.

Наразі процесуальним керівником у провадженні, обвинувальний акт відносно вказаних осіб направлено до суду за ознаками злочинів, передбачених п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, - умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів  за попередньою змовою групою осіб та розбій із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.

Судового розгляду зловмисники очікують під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-