Тбіліський суд санкціонував арешт Лорткіпанідзе

Тбіліський суд санкціонував арешт Лорткіпанідзе

Укрінформ
Тбіліський міський суд Грузії заочно розглянув клопотання прокуратури і санкціонував арешт очільника Одеського облуправління Національної поліції України Георгія Лорткіпанідзе, якого Головна прокуратура Грузії викликала на 21 вересня на допит як свідка у справі про розгін у Тбілісі демонстрації противників Михеїла Саакашвілі.

Лорткіпанідзе повідомив, що прибути до Тбілісі у призначений день не може, оскільки 21 вересня запланована його доповідь на слуханнях у парламентському комітету в Києві. А суд постановив затримати його через неявку і взяти під варту, повідомляють грузинські ЗМІ.

Таку ухвалу суд прийняв, незважаючи на представлену адвокатом Георгі Гелхаурі заяву Лорткіпанідзе, що генерал зможе прибути до Грузії після 15 жовтня і буде готовий дати свідчення суду і прокуратурі у цій справі, заради чого взяв відпустку зі служби в Україні.

Суд призначив на 12 листопада чергове засідання у справі Лорткіпанідзе, якому інкримінують участь в розгоні антиурядової акції 21 травня 2011 року.

Як повідомлялося, після вручення дружині Лорткіпанідзе повістки з прокуратури генерал заявив, що вже не раз був допитаний у цій справі і надав слідству всю інформацію, до якої не має чого додати. До того ж, зауважив Лорткіпанідзе, упродовж 3 років після надання вичерпних свідчень він перебував у Грузії, і в прокуратури додаткових запитань не виникало.

Тож Лорткіпанідзе пов'язав виклик до прокуратури виключно з наміченими на 8 жовтня парламентськими виборами та страхом чинного уряду щодо його повернення до Грузії.

Як відомо, у виборах до парламенту Грузії 8 жовтня візьмуть участь 45 партій, однак реальний шанс здобути перемогу, згідно з результатами опитувань громадської думки, є лише у трьох. За даними соціологів, майже однакову підтримку серед громадян Грузії мають як правляча "Грузинська мрія", заснована мільярдером Бідзіною Іванішвілі, так і опозиційна - "Єдиний національний рух", за якою неформально стоїть екс-президент Михеїл Саакашвілі, який нині очолює Одеську облдержадміністрацію. Серед кандидатів у депутати до парламенту Грузії - дружина Саакашвілі 47-річна Сандра Рулофс, яка продовжує жити в Грузії разом із молодшим сином Ніколозом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-