Поліція взяла замовника і виконавців нападу на львівського бізнесмена

Поліція взяла замовника і виконавців нападу на львівського бізнесмена

Укрінформ
Правоохоронці затримали замовника, організатора і виконавців нападу на львівського бізнесмена, внаслідок якого наприкінці серпня на трасі Львів - Рогатин - Івано-Франківськ вбили трьох людей.

Про це повідомив перший заступник глави Нацполіції - начальник кримінальної поліції Вадим Троян під час брифінгу за участю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генерального прокурора Юрія Луценка. 

«Замах планувався на відомого на Львівщині досить крупного бізнесмена Богдана Копитка. Тоді внаслідок вибуху автомобіля та перехресного обстрілу загинуло троє осіб. Ще один молодик потрапив до лікарні. Сам бізнесмен не постраждав, оскільки знаходився в іншому автомобілі», - повідомив Троян.

За словами Трояна, злочин був чітко спланованим і підготовленим. З місця події вилучили електричні дроти, які вели від воронки після вибуху до лісосмуги, гранатомет РПГ-26 із зарядом, кілька одиниць зброї, радіостанції.

У місці вибуху поліцейські виявили спеціальні мітки на деревах на тому відрізку дороги, де була закладена протитанкова міна. Крім того, навколо підірваного автомобіля поліцейські виявили близько 120 гільз від набоїв для автоматичної зброї. При додатковому огляді поліція виявила дві вкопані металеві труби із закладеною туди вибухівкою, а також електричні кабелі і вибухові пристрої - навіть під асфальтовим покриттям.

У рамках розслідування цього злочину поліція розглядала кілька версій. Одна з них стосувалася перерозподілу сфер впливу між ОЗУ Львівщини та кримінальними «авторитетами», інша - вбивства з метою помсти. У кримінальному провадженні було призначено майже 80 експертиз та проведено понад півсотні негласних слідчих розшукових дій. Крім того, слідчі допитали близько ста свідків. Покази частини з них стали цінними для розкриття цього злочину.

Троян повідомив, що під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили серйозний арсенал зброї - кулемети, автомати, пістолети, гранати та міни, холодну зброю.

Він також зазначив, що один із затриманих є громадянином Росії і з 2014 року нелегально проживав в Україні. Раніше він служив у російській армії, а також входив до нацистських угруповань.

Усі співучасники затримані в порядку статті 208 КПК України, їм уже оголошено про підозру у вчиненні злочину - умисному вбивстві кількох осіб, вчиненому у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб, тобто за пунктами 1, 5, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

За словами першого заступника, на сьогодні підтверджується версія щодо перерозподілу сфер впливу між двома лідерами ОЗУ Львівщини, а також з мотивів помсти за замахи на себе та вбивства членів цих злочинних груп. Усіх затриманих пов'язують із кримінальним авторитетом на прізвисько Вова-Морда. 

Замах на Богдана Копитка було скоєно 29 серпня. Бізнесмен є власником ПАТ «Львівський холодокомбінат» – одного з найбільших виробників морозива в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-