На Харківщині виявили виробника смертельного алкоголю

На Харківщині виявили виробника смертельного алкоголю

Укрінформ
Прокуратура Харківської області спільно із слідчими Державної фіскальної служби і співробітниками Управління СБУ в області встановили особу виробника сурогатного алкоголю, що викликав смертельне отруєння людей.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Артур Оганнисян.

"Найімовірніше, до виробництва сурогату має відношення 27-річний харків'янин. У виявленому цеху підробний алкоголь розливався як у тетропаки, так і в скляні пляшки. У результаті обшуків, проведених у вівторок, вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини", - відзначив прокурор.

За його словами, вилучений алкоголь спрямований на експертизу.

"Встановлено імовірний канал постачання сировини для виготовлення контрафактної продукції. Це один із сусідніх з Харківською областю регіонів", - додав Оганнисян.

Також правоохоронці затримали 39-річну мешканку м. Ізюма Харківської області, яка реалізовувала отруєний алкоголь в мережі магазинів, що належать їй, і перекупникам. Жінка-продавець і її дилер в Лимані поміщені в ізолятор тимчасового тримання м. Краматорська.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП в Донецькій області.

«У незаконному збуті підакцизних товарів, від яких загинули люди, підозрюється жителька м.Ізюм Харківської області 1977 р. Підозрювана була затримана і доставлена в Лиманське відділення поліції. В даний час жінка відмовляється від будь-яких пояснень. Житель Лимана, який купував у зловмисниці сурогатний напій і реалізовував його, дає свідчення і співпрацює зі слідством», - йдеться в повідомленні.

Як вже зазначалося, 27 вересня в Лимані від отруєння підпільним коньяком померло 5 людей, ще 3 знаходяться в лікарні, один із них - у важкому стані.

Вже через кілька годин 40-річний реалізатор "смертоносного" напою, через якого фальсифікат потрапив у Донецьку область, був затриманий. Він і вивів правоохоронців на мешканку м. Ізюм.

Поліцейські провели ряд обшуків, слідчо-оперативних дій і встановили канал надходження фальсифікату, що поставлявся з Харківської області.

Нагадаємо, станом на 27 вересня серед мешканців Харківської області зареєстровано 53 випадки отруєння алкоголем. Із загальної кількості постраждалих 23 людини померли.

Два факти смерті від сурогатного алкоголю зареєстровані в Миколаївській області.

Як заявив телеканалу 112 керівник Держпродспоживслужби Володимир Лапа, співробітники МВС знайшли цех, в якому випускали сурогатний алкоголь, що послужив причиною смерті трьох десятків людей.

Робота цеху заблокована. Тепер здійснюється пошук інформації, куди була поставлена смертоносна продукція. Після цього поліція має намір вилучити небезпечний товар з торговельних точок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-