Представники МІП проаналізували стан українського мовлення у Васюківці в зоні АТО

Представники МІП проаналізували стан українського мовлення у Васюківці в зоні АТО

Укрінформ
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України провела аналіз стану функціонування українського мовлення у Васюківці Бахмутського району Донецької області.

Жителі села приймали телесигнал з вишки на Карачуні, та після її зруйнування були змушені перейти на гірший сигнал з Бахмута, повідомляє прес-служба МІП (http://mip.gov.ua/news/1465.html).

«Нині селянам, які користуються звичайною антеною, доступно близько 15 українських каналів, національних і місцевих, проте в не дуже якісній трансляції. Саме тому жителі Васюківки з нетерпінням чекають на відбудову вишки на Карачуні», - зазначив радник міністра інформполітики України з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець.

Моніторинг також виявив значну сателітизацію населеного пункту – у більшості домогосподарств є супутникова антена.

За словами Бригинця, існує кілька причин цього явища: «По-перше, географічно більша частина села знаходиться у низині, де не ловить звичайний сигнал. По-друге, серед селян проживає велика кількість турків-месхетинців, які встановлюють супутникові антени, щоб приймати сигнал турецькомовних каналів».

Як відомо, загальна висота вежі на Карачуні буде близько 186 метрів, а загальна кількість секцій вежі – 24. Вежа має 2 рівні опорних відтяжок. Загальна кількість передавачів, які будуть встановлені на радіотелевізійній передавальній станції «Краматорськ»: 14 аналогових ТБ, 4 цифрові, 12 радіопередавачів. Загальний бюджет відновлення телевежі 10 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-