Жертв підробної горілки на Харківщині уже 18

Жертв підробної горілки на Харківщині уже 18

Укрінформ
Станом на вівторок, 27 вересня, кількість жертв підробної горілки в Харківській області зросла до 18 осіб.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Всього померло 18 осіб, включаючи п'ятеро за минулу добу. Госпіталізовано 21, у тому числі один - за добу", - зазначила Дубовик.

Щодо статистики, то, за її словами, у Волчанському районі всього померло 10 осіб (+2 за минулу добу), госпіталізовано 7 (за добу ситуація не змінилася), в Ізюмському районі померли 3 людини (+1 за минулу добу), госпіталізовано 12 (за добу ситуація не змінилася), у Харківському районі померли 3 (+1 за минулу добу), госпіталізовано 2 (за добу ситуація не змінилася), в Боровськом районі померло 2 (+1 за минулу добу), госпіталізованих 0 (1 - за минулу добу).

"Зараз у Боровськом районі проводиться ряд обшуків та інших оперативно-слідчих дій у передбачуваних поширювачів сурогату", - додала Дубовик.

За її словами, прокуратура направила до суду апеляції з приводу обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту для господарів магазинів в Ізюмському і Харківському районах, де продавали сурогатну горілку.

"Ми вважаємо, що ці підозрювані повинні знаходитися під вартою, щоб вони не впливали на хід розслідування. Вони можуть вплинути на свідків або заховати залишки алкоголю, якщо вони є", - вважає Дубовик.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня у результаті отруєння неякісним алкоголем померли 6 жителів Волчанського району Харківської області. 23 вересня факти смерті від сурогату зафіксовані у Харківському та Ізюмському районах.

Досудове розслідування щодо незаконного виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей, проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФСУ в Харківській області. Хід слідства контролює прокуратура Харківської області.

24 вересня суд взяв під варту із заставою 275 тис. грн хазяйку чотирьох магазинів у Волчанському районі, де сурогат продавали і на розлив: по 5 грн за 100 г. Винним загрожує до 10 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-