На Рівненщині заарештовано правоохоронців, які покривали бурштинну мафію

На Рівненщині заарештовано правоохоронців, які покривали бурштинну мафію

Укрінформ
Рівненській суд постановив тримати під вартою полковника СБУ та керівника одного із відділів Державної прикордонної служби, які за хабар дозволяли місцевим жителям незаконно добувати бурштин у прикордонній зоні.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної прокуратури.

"За результатами розгляду клопотань прокуратури Рівненської області слідчими суддями Рівненського міського суду винесено ухвали про застосування стосовно трьох підозрюваних (двоє правоохоронців та депутат сільради) запобіжного заходу у виді тримання під вартою з одночасним визначенням розміру застави. До четвертого підозрюваного суд застосував домашній арешт", - йдеться у повідомленні.

Факт передачі та одержання хабаря в 4 тис. грн було викрито у березні цього року прокуратурою Рівненської області спільно з працівниками внутрішньої безпеки Служби безпеки України за оперативної підтримки спецпідрозділу «Альфа».

На підставі доказів, зібраних у ході досудового розслідування, встановлено, що неправомірна вигода призначалася правоохоронцям за ігнорування фактів незаконного видобутку «сонячного» каміння жителями північних районів Рівненщини у 10-кілометровій прикордонній зоні.

У прокуратурі нагадали, що за одержання неправомірної вигоди передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-