Штаб АТО: найгарячіші ділянки фронту – Авдіївка й Верхньоторецьке

Штаб АТО: найгарячіші ділянки фронту – Авдіївка й Верхньоторецьке

Карта
Укрінформ
По всій лінії зіткнення спостерігається суттєве зменшення збройних провокацій з боку бойовиків, насамперед на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Так, кількість збройних провокацій ворога зменшилася вдвічі у порівнянні з добою раніше, повідомив на брифінгу в понеділок речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, навіть у ці дні певної деескалації, російський окупаційний контингент демонструє агресивну налаштованість і не хоче забезпечити повне припинення вогню.

"Вогонь з важкого озброєння продовжується на головних ділянках конфлікту, зокрема у Авдіївці. Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських домовленостей та політичних угод, але готові відкрити вогонь у відповідь у разі налаштувань бойовиків на посилення конфлікту. Саме бандформування досі не виконують першої головної умови Мінських угод – повне та всеосяжне припинення вогню", - заявляє Мотузяник.

На Донецькому напрямку двома "гарячими точками" залишаються Авдіївка та Верхньоторецьке: "Якщо біля останнього бойовики стріляли з легкої зброї, то по українських позиціях поблизу Авдіївки випустили 51 міну з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів; там же бойовики застосували гранатомети та кулемети. На всіх інших традиційних ділянках, де відбуваються ворожі провокації – периметр Горлівки, Світлодарська дуга та інші позиції біля Донецького аеропорту – панувало перемир’я".

На "луганському" фронті, за даними штабу, бойовики відкривали вогонь лише в районі Попасної та Новозванівки. Ворог застосовував виключно легке озброєння, але біля шостої ранку 25 вересня зафіксований обстріл з протитанкової зброї у Попасній.

На Маріупольському напрямку, де щоденно протягом минулих тижнів фіксувалася найбільша кількість ворожих провокацій, цей показник упав до мінімуму. "За добу бойовики лише три рази порушили перемир’я. Усі – поодинокі провокації поблизу Мар’їнки, Павлополя та Новотроїцького із застосуванням легкої зброї", - повідомив Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-