У Дніпрі - день жалоби за загиблими поліцейськими

У Дніпрі - день жалоби за загиблими поліцейськими

Укрінформ
Сьогодні у Дніпрі день жалоби за загиблими патрульними поліцейськими. Дніпропетровська ОДА скасувала всі заходи, заплановані на сьогодні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у понеділок, 26 вересня, у Дніпрі прощаються з двома загиблими поліцейськими - Артемом Кутушевим і Ольгою Макаренко.

Прощання розпочнеться о 12.00 у театрі Горького.

Міський голова Дніпра Борис Філатов сьогодні також нагородить Валерія Тимоніна (водія маршрутного таксі, який став свідком трагічної події і спробував блокувати авто нападника - ред.) медаллю «Захисник міста».

"Місто повинно знати своїх героїв. Так буває, що вони можуть знаходитися поруч. За кермом маршрутного таксі», - написав Філатов у Facebook.

Міський голова у своєму пості пояснив, чому в неділю не скасували проведення масштабного спортивного заходу – міжнародного еко-марафону. «Саме проведення марафону давало поліції шанси на впіймання злочинця: половина міста перекрита, рух заборонено, на кожному перехресті – патруль», - пояснив Філатов, додавши, що знає всі подробиці цієї трагедії.

Нагадаємо, вчора вранці екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки «Citroen» за порушення правил дорожнього руху. Водій автівки почав чинити опір працівникам поліції, а потім застрелив патрульного і поранив його напарницю. Згодом жінка померла в лікарні під час операції.

Радник керівника МВС народний депутат Антон Геращенко повідомив, що у вчиненні цього злочину підозрюється колишній боєць роти спецпризначення МВС «Торнадо» Олександр Пугачов, який перебуває в розшуку за підозрою у вчиненні тяжких злочинів. Крім того, в нападі на поліцейських підозрюється ще одна людина, ім’я якої поліція не називає.

Пугачова поліція затримала у лікарні ім. Мечникова, куди той звернувся з вогнепальним пораненням під чужим прізвищем. 

На цей час підозрюваний прооперований і перебуває у стабільному стані. З ним уже можуть спілкуватися правоохоронці, повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

За фактом убивства патрульних відкрито провадження за трьома статтями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-