Алкогольне отруєння на Харківщині: зростає кількість жертв і постраждалих

Алкогольне отруєння на Харківщині: зростає кількість жертв і постраждалих

Укрінформ
Шестеро жителів Харківщини за добу госпіталізовані у зв'язку з отруєнням сурогатною горілкою.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у відділі комунікацій поліцейського главку в Харківській області.

"Кількість тих, хто отруївся сурогатним алкоголем, зростає: за останні 24 години до Харківської обласної клінічної лікарні та Волчанської центральної районної лікарні госпіталізували 6 чоловік у віці від 26 до 56 років", - відзначили в поліції.

Серед госпіталізованих, як стало відомо, - дві жінки.

"Вночі у Вовчанській лікарні помер 51-річний чоловік, який 22 вересня вживав алкоголь", - додали в поліції.

Крім того, уточнили в поліції, 24 вересня о 20.40 у відділення реанімації Харківської міської лікарні швидкої у важкому стані госпіталізовано 28-річного жителя Харкова, який отруївся сурогатами алкоголю: "За словами його дружини, чоловік вживав спиртні напої в Дергачах під Харковом".

"За всіма фактами проводиться перевірка", - підкреслили в поліції.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 25 вересня суд обрав для затриманого раніше господаря магазину в Харківському районі, де продавали сурогатну горілку, цілодобовий домашній арешт. Прокуратура готує апеляцію.

На сьогодні затриманий та господар "наливайки" в Ізюмському районі Харківщини, для нього також оберуть запобіжний захід.

24 вересня суд взяв під варту із заставою 275 тис. грн. раніше затриману господиню чотирьох магазинів у Вовчанському районі Харківщини, де сурогатним алкоголем торгували і на розлив: по 5 грн за 100 р.

Протягом 22 та 23 вересня на Харківщині від отруєння сурогатним алкоголем померли 12 осіб: 8 - у Вовчанському, 2 - у Харківському та 2 - в Ізюмському. Семеро залишаються у лікарнях: 2 - у Вовчанському районі, 4 - в Ізюмському, 1 - в Харківському.

За даними прокуратури, відправлені на експертизу ємності з алкоголем, вилучені з магазинів, і залишки алкоголю, вилучені за місцем проживання потерпілих: у деяких місцях постраждалі приходили зі своєю тарою і їм наливали з каністри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-