"Тиша" в АТО: Авдіївка та Мар'їнка стали гарячими точками

Карта
Укрінформ
У районі проведення АТО обстановка залишалась напруженою. Переважно окупанти застосовували стрілецьку зброю.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Міномети застосовувалися ворогом виключно на Донецькому напрямку, де за добу противник випустив, за підрахунками Генштабу, більше 40 мін", - сказав він.

За словами Лисенка, бойовики зухвало порушують попередню домовленість про розведення сил в районі міста Золоте. Як інформує Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, бойовики не допускають спостерігачів до місцевості й встановили бетонні блоки на дорозі з Первомайська до Золотого, що є прямим порушенням Мінських та політичних домовленостей, а також мандату місії, що передбачає доступ до будь-якої території на лінії зіткнення.

Речник МОУ констатував, що в АТО з'явилися "гарячі точки".

Зокрема, на Донецькому напрямку доба розпочалася з мінометних обстрілів наших позицій в районі Донецького аеропорту - НЗФ випустили 8 мін по захисникам села Піски. Вчергове у районі аеропорту бойова активність ворога була зафіксована після 11 години вечора, коли бандформування застосували 120-мм міномети, випустивши 19 мін.

"Гарячою точкою" Донецького напрямку залишається Авдіївка, де вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу було поранено місцевого жителя. Загалом, 17 випущених мін у бік українських позицій, 7 випадків порушення тиші, у тому числі з гранатометів та снайперської зброї - така невтішна статистика за минулу добу з рубежів авдіївської промзони. Також вчора противник порушив тишу у Верхньоторецькому та Новгородському, застосувавши легке озброєння. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 12 ворожих обстрілів, зокрема 4 з використанням мінометів", - зазначив Лисенко.

Він додав, що на Маріупольському напрямку ворог порушував режим тиші 12 разів - усі із застосуванням стрілецької зброї.

"З них половина випадків відбулася у Мар'їнці, де також пізно ввечері було зафіксовано "роботу" снайпера противника. Також вдень сили окупантів порушували режим припинення вогню у Тарамчуці, Новотроїцькому, Старогнатівці, Павлополі та Широкиному", - поінформував речник.

На Луганському напрямку, за його даними, відбулося 5 ворожих збройних провокацій за використанням стрілецької зброї та підствольних гранатометів. Районами бойової активності залишаються ділянки місцевості поблизу Попасної та Станиці Луганської.

"Українські військові вогонь у відповідь на провокації противника не відкривали", - наголосив Лисенко.

Карта ситуації в АТО від РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-