До Сум намагалися завезти 5 тонн

До Сум намагалися завезти 5 тонн "паленого" алкоголю

Укрінформ
Співробітниками податкової міліції Сумської області спільно з працівниками обласної прокуратури в ході проведення операції «Акциз-2016» вилучено 5 тонн контрафактного алкоголю елітних марок.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила працівник прес-служби Головного управління Державної фіскальної служби України у Сумській області Вікторія Зінченко.

«Співробітниками податкової міліції Сумської області в ході проведення операції «Акциз-2016» отримано інформацію про нелегальний канал постачання контрафактної алкогольної продукції до обласного центру. У рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України, спільно із співробітниками прокуратури Сумської області працівники податкової міліції провели обшук складського терміналу одного з поштових перевізників. Виявлено велику кількість тетрапаків із горілкою «Пшенична», "Absolute", "Finlandia", "Jeltsin", пластикових 5-літрових прозорих пляшок з контрафактними коньяком та горілкою, 140 пластикових 10-літрових каністр зі спиртом. На упаковках алкоголю не було акцизних марок. Алкогольну продукцію вагою майже 5 тонн та вартістю понад 700 тис. грн. вилучено», - розповіла Зінченко.

За інформацією пресс-секретаря прокуратури Сумської області Наталії Науменко, під час розслідування кримінального провадження встановлено, що замовником великої партії як готової незаконно виготовленої алкогольної продукції, так і сировини для її вироблення, був мешканець Сум.

„Подальше досудове розслідування триває, вживаються заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до виготовлення та збуту контрафактної алкогольної продукції. Призначено судово-хімічну експертизу вилученої продукції”, - відзначила Науменко.

Санкція ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-