Найстаріший у світі духовий оркестр приїхав до Чернігова

Найстаріший у світі духовий оркестр приїхав до Чернігова

Фото
Укрінформ
У рамках заходів до Дня міста у Чернігові відбувся Перший міжнародний фестиваль духових оркестрів за участю найдревніший у світі оркестр "Мехтер" із Туреччини.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Міжнародний фестиваль духових оркестрів проводиться вперше та приурочений до Дня міста Чернігова. Участь у ньому взяв Військово-історичний духовий оркестр "Мехтер" з м. Бурса (Туреччина) - найдревніший у світі військовий оркестр, адже створений ще за Османської імперії та грав для військ турецького султана.

У міськраді зазначають, що османи свого часу першими впровадили музику в життя армії. Саме у виконанні оркестру "Мехтер" вона справила враження на європейців, і вони теж почали створювати військові оркестри.

Ввечері в п'ятницю "Мехтер" уперше зіграв для чернігівців. А в суботу до фестивалю долучилися відомі українські колективи з Києва, Одеси та Чернігова та військові оркестри, які на Красній площі виконували дефіле та плац-концерти.

Фотогалерея: 6 знімків

Зокрема, у фестивалі взяли участь:

Заслужений академічний зразково-показовий оркестр Збройних Сил України;

оркестр Почесної варти окремого полку Президента України;

зведений військовий оркестр Військового Інституту телекомунікації та інформатизації Державного Університету телекомунікації та Київського військового ліцею імені Івана Богуна;

духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм;

військовий оркестр 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв’язку України;

військовий оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України;

та Одеський муніципальний духовий оркестр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-