Іноземці організували схему незаконного вивезення деревини із зони АТО

Іноземці організували схему незаконного вивезення деревини із зони АТО

Укрінформ
Податкова міліція Сумщини викрила схему незаконного експорту деревини із зони АТО, організовану громадянами інших держав.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила працівник прес-служби головного управління ДФС у Сумській області Вікторія Зінченко.

"Як встановили податківці, іноземні громадяни зарестрували в Сумській області підприємство, яке здійснило низку експортних операцій лісоматеріалів на десятки мільйонів гривень. Також товар експортувався до підприємств-нерезидентів, зареєстрованих в офшорних зонах та країнах з пільговим оподаткуванням”, - зазначила Зінченко.

 За її словами, податкова міліція ГУ ДФС у Сумській області з'ясувала, що комерційне товариство в Сумах має лише офісне приміщення, а фактично виробнича база із переробки деревини, вирубаної на території Донецької та Луганської областей, та складські приміщення розташовані на Донеччині, в зоні проведення антитерористичної операції.

Зінченко поінформувала, що керівники підприємства вирішили не платили до бюджету податки і наростили податкову заборгованість на суму близько 10 млн гривень.

"Порушники і на цьому не зупинилися. Нахабні злочинці ще й заявили до бюджетного відшкодування податок на додану вартість у розмірі 4,5 млн гривень”, - наголосила працівник прес-служби.

За результатами перевірки зареєстровано кримінальне провадження за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах".

Працівники оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Сумській області спільно зі слідчим управління обласної поліції провели ряд слідчих дій в обласному центрі і в зоні проведення АТО, в результаті яких виявлено та вилучено документацію, що свідчить про порушення законодавства України, печатки декількох українських підприємств, а також печатку підприємства-нерезидента, зареєстрованого в країні з пільговим оподаткуванням, на адресу якого відвантажувалася деревина на експорт. Вилучено також лісоматеріали на суму понад 200 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-